Полската полиция обяви за издирване бившия сенатор Валдемар Бонковски, членувал

...
 Полската полиция обяви за издирване бившия сенатор Валдемар Бонковски, членувал
Коментари Харесай

Издирват със заповед бивш полски сенатор за малтретиране и убийство на куче

 Полската полиция разгласи за търсене някогашния сенатор Валдемар Бонковски, членувал в предходната ръководеща партия „ Право и правдивост “, който е наказан на 3 година затвор.

Политикът не се е явил да излежи присъдата си, по тази причина съдът е издал заповед за арест. На страницата в интернет на полската полицията е оповестена негова биография със фотография, заяви телевизионният канал „ Полсат “.

„ Заповедта за арест е годна в цялата страна, което значи, че полицията би трябвало да откри и задържи Бонковски и да го води в най-близкия арест “, съобщи Мариуш Казмерчак, представител на окръжния съд в Гданск.

През март 2021 година някогашният сенатор беше сниман от очевидци по какъв начин влачи куче с въже зад автомобила си. Видеото беше публикувано в обществените мрежи. 

Аутопсията на кучето сподели, че то е получило вътрешни пострадвания, които са предизвикали сърдечно-дихателна непълнота и по-късно гибел. По време на процеса 5 организации за отбрана на правата на животните действаха като помощни обвинители.

Валдемар Бонковски е прочут локален политик в северното Поморско воеводство. На парламентарните избори през 2015 година той завоюва сенаторско място като претендент на „ Право и правдивост “. През февруари 2018 година, след поредност от скандални изявления в обществените медии, ръководителят на партията Ярослав Качински го лиши от участие. След това на изборите през 2019 година Бонковски стана самостоятелен сенатор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР